به گزارش شهرآرانیوز، گل محمدی از خانوادهی گل سرخ با گل برگهایی به رنگ صورتی است. این گلها در خرداد ماه ظاهر میشوند و گلابگیری انجام میگیرد. گل محمدی رایحهی خوشی دارد، به همین ترتیب گلاب نیز همین رایحهی خوش را در خود تثبیت میکند.
براساس مدارک موجود، ایرانیان اولین قومی بودند که از «گل سرخ»، گلاب و اسانس آن را به روش تقطیر به دست آوردند و سپس این فن را به سایر نقاط دنیا انتقال دادند. «ابن سینا» دانشمند بزرگ ایرانی، تحقیقات وسیعی در مورد استخراج اسانسها به روش تقطیر داشته است.
نام گلاب با فرهنگ سنتی و باورهای مذهبی مردم نیز درآمیخته است. گلاب خاص ایران است و مهم آن است که فقط در شهر کاشان به عمل میآید.
گلاب همان عرق گونهای از گل رز (گل محمدی) است که طبع سردی دارد و مصرفش برای تقویت ریه، مغز، قلب و حواس پنجگانه توصیه میشود. همچنین بر رفع بیهوشی و غش نیز مؤثر است و به افرادی که افسردگی و ضعف اعصاب دارند، پیشنهاد میشود از اسپری مداوم آن در اتاق خود استفاده کنند.
افزون بر این ها، یک ضدعفونی کننده قوی هم به حساب میآید و میتوان از آن برای گندزدایی و خوش بو کردن سطوح و حتی رفع جوشهای صورت استفاده کرد.
فرآیند گلابگیری هم زمان بر بوده و هم به مقدار زیادی گل چیده شده تازه نیاز دارد. گلهای سرخ را قبل از ظهر چیده و به کارگاه میآورند. یکی از راههای تقلب افراد سودجو، استفاده از گلهای کمتر و اضافه نمودن اسانس تقلبی داخل دیگ است. یا با اضافه کردن اسانسهای طبیعی به آب، مخلوطی درست میکنند که بو و عطر گلاب بدهد.
۱- خرید خود را از فروشگاههای معتبر انجام دهید.
۲- به طور دقیق عطر و بوی گلاب را بررسی کنید.
۳- رنگ و شفافیت گلاب را بررسی نمایید.
۴- طعم و مزه گلاب را بچشید.
۵- گلاب اصل و خالص ماندگاری بالایی داردو پس از گذشت یکسال نیز، همان عطر و بوی قبل را میدهد.